مقاله درباره بررسی وضعیت تغذیه سالم و رژیم های غذایی بیمارستانی

مقاله درباره بررسی وضعیت تغذیه سالم و رژیم های غذایی بیمارستانی

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 65

 

موضوع :

بررسي وضعيت تغذيه سالم

و رژيم هاي غذايي بيمارستاني

تغذيه :

تغذيه نياز اصلي انسان است اما اين نياز در طول زندگي در طي رشد و تكامل وتغيير در وضعيت سلامتي تغيير مي نمايد .

علم تغذيه شامل مطالعه مواد مغذي و چگونگي دريافت آنها توسط بدن است . مواد غذائي به 6 دسته اصلي كربوهيدرات ها ، پروتين ها و لپيدها ، ويتامينها مواد معدني و آب تقسيم مي شود و سه دسته اول انرژي زا هستند و سه دسته دوم غير انرژي زا ، انرژي يك غذا با واحد كيلو كالري ( Kcal) سنجيده مي شود .

ميزان متابوليسم پايه (BMR) انرژي است كه فرد در هنگام استراحت به آن نياز دارد و براي حفظ فعاليت هاي نگهدارنده حيات ، مانند ضربان قلب و ... ضروري است .

مواد غذائي

مواد غذائي انرژي زا

كربوهيدارت ها تركيبات آلي هستند كه جزو فراوان ترين وارزان ترين منبع انرژي مي باشند هر گرم آنها 4 كيلو كالري انرژي توليد مي كنند واحد سازنده كربوهيدارت ها ساكاريد است و بر همين اساس به 2 گروه كربوهيدارت هاي ساده (مونوساكاريدها و دي ساكاريدها ) و كربوهيدارت هاي مركب ( پلي ساكاريدها)تقسيم بندي مي شوند .

گلوكز كه يك مونوساكاريد است كه پرمصرف ترين كربوهيدارت است .

پروتئين ها

پروتئين ها جزء حياتي هر سلول مي باشند و هر گرم آنها نيز 4 كيلو كالري انرژي توليد مي كند .همه پروتين ها از 22 واحد سازنده به نام آمينو اسيد ساخته شده اند كه 9 تاي آنها ضروري هستند يعني بدن قادر به ساخت آنها نيست .پروتئيها به 2 دسته كامل ( كيفيت بالا ) و ناقص ( كيفيت پايين ) تقسيم مي شوند .

معمولاً پروتين هاي حيواني كامل و پروتين هاي گياهي ناقصند ، پروتئين ها تنها منبع نيتروژن بدن هستند و تعادل نيتروژني هنگامي برقرار است كه نيتروژن وارد شده به بدن و نيتروژن دفع شده از بدن برابر باشند . اين تعادل هنگام مقايسه بين كاتابوليسم ( تخريب بافت ) و آنابوليسم ( ساخت بافت ) بكار مي رود .

چربي ها

چربي ها انرژي زا ترين عنصر غذايي هستند و هر گرم آنها 9 كيلو كالري انرژي توليد مي كنند اين مواد از اسيدهاي چرب و تري گليسريدهاساخته شده اند اسيدهاي چرب خود شامل دو دسته اسيدهاي چرب اشباع و اسيدهاي چرب غير اشباع هستند همچنين آنها را ، به دو دسته اسيدهاي چرب ضروري و غير ضروري طبقه بندي مي نمايند تنها اسيد چرب ضروري براي انسان ها اسيد لينوليك است كه بدن قادر به ساخت آن نمي باشد .

كلسترول نيز يك چربي اشباع شده است و مهمترين تركيب غشاء سلولي مي باشد

مواد غذايي انرژي زا

آب

آب حياتي تري و ضروري تر از غذاست . حدود 50 تا 70 درصد از وزن كل بدن را آب تشكيل مي دهد آب در داخل سلول وجوددارد ومايع داخل سلولي (ICF) نام دارد .

باقيمانده مايع خارج سلول (‌ECF) خوانده مي شود . روزانه حدود 3000 تا 5000 ميلي ليتر آب وارد بدن مي شود و تقريباً به همين ميزان آب از بدن خارج مي گردد آب جهت توليد ترشحات انجام واكنش هاي شيميايي و ... كاركرد دارد .

ويتامين ها

ويتامين ها تركيبات آلي كه بيشتر به شكل كوانزيم فعال هستند وبراي متابوليسم بدن وجود آنها ضروري است ويتامين ها به 2 دسته محلول در آب (B.C) و محلول در چربي ( K.E.D.A) طبقه بندي مي شوند . اين مواد در اثر نور ، گرما و نيز درطي فرآوري مواد غذائي ممكن است از بين بروند اگر ويتامين ها بيش از نياز مصرف شوند حالتي به نام هيپرويتامينوز ايجاد مينمايند كه به صورت اختلالي در كاركرد بدن ظاهر مي شوند .

 


اشتراک بگذارید:


پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت هزینه و دریافت فایل

مبلغ قابل پرداخت 2,000 تومان
عملیات پرداخت با همکاری بانک انجام می شود

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
file1_1647129_9893.zip51.3k





پاورپوینت آشنايي با RAID

پاورپوینت آشنايي باRAID لينک پرداخت و دانلود *پايين مطلب*  فرمت فايل:powerpoint (قابل ويرايش و آماده پرينت)   تعداد اسلاید :18 RAID •مخفف عبارت   Redundant Array of Inexpensive Disks •تعريف : سازماندهی چند ديسک ارزان به گونه ای که يک ديسک با حجم حافظه زياد و کارايی بالا به نظر برسد. پخش داده (Data striping) و افزونگی (Redundancy) •مهمترين مفاهيمی که بايد در طراحی و پياده سازی ديسک ه ...

توضیحات بیشتر - دانلود 2,000 تومان

آخرین محصولات فروشگاه